Selecteer een pagina

Veel natuur in de tuin brengt een tuin vaak tot leven. Daarom kun je er voor kiezen om een tuinvijver te nemen. Het nemen van een tuinvijver heeft veel voordelen. Zo kun je er een leuk plekje van maken. Daarnaast brengt het veel vrolijkheid en een warme sfeer in de tuin. Als jij een vijver wilt aanschaffen of al een vijver hebt, dan is het belangrijk om de tekst even door te lezen. Hier vindt je namelijk 3 tips voor jouw tuinvijver.

Tip 1, Voeg vissen toe

Als je een vijver hebt, dan heb je de mogelijkheid om vissen toe te voegen. Dit is alleen niet nodig. Je kunt ook een vijver hebben zonder vissen. Wel is het altijd leuk om vissen toe te voegen, en daarom wordt dit ook aangeraden. Vissen kun je halen bij de dierenwinkel. Hier heb je dan ook veel verschillende vissen. Het blijft belangrijk om te kijken of de vissen wel bij elkaar kunnen. Het kan namelijk voorkomen dat dit niet het geval is. Dit kan ervoor zorgen dat de vissen elkaar dood gaan bijten, en op gaan eten. 

Vissen in de vijver? Koop vissenvoer

Als je vissen in de vijver hebt, is het belangrijk om vissenvoer te kopen. Doordat je vissenvoer koopt, kunnen de vissen ook eten. Vissen kunnen namelijk in een vijver niet op zoek naar eigen eten. Daarom is het belangrijk om dit te geven. Vissenvoer kun je ook kopen bij een dierenwinkel. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de visvoer online te kopen. Je hebt meerdere soorten visvoer die je kunt kopen. BIj de winkel kunnen ze je helpen met het kiezen van de juiste vissenvoer. Ook kun je online ge├»nformeerd worden over de juiste vissenvoer. 

Tip 2, vrolijk de vijver op

Het is erg leuk om de vijver op te vrolijken met vijverbenodigdheden. Je hebt veel verschillende vijverbenodigdheden die je aan kunt schaffen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om leuke plantjes aan te schaffen voor in het water. Dit vinden de vissen ook vaak leuk. Als je vissen in de vijver hebt, is het wel belangrijk om huisjes in de vijver te plaatsen. Vissen vinden het namelijk erg fijn om in te slapen. Ook is het belangrijk om een vijverpomp aan te schaffen als je vissen hebt. DIt zorgt namelijk dat de vijver schoon wordt gemaakt, maar ook dat het water niet stil gaat liggen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor de vissen.

Tip 3, Afdekken van de vijver

In de herfst is het belangrijk om de vijver af te dekken. Doordat je de vijver afgedekt, zullen er geen bladeren in het water komen. Als de bladeren in de pomp komen, kan de pomp ontstoppen waardoor de pomp kapot kan gaan. dit is natuurlijk geen aanrader, en daarom is het belangrijk om te kijken naar een afdekzeil. Verder kun je zelf ook met de hand bladeren uit het water halen. Ook kun je dit doen met een vangnet.