Karperclub Nederland

Mijn dagje karpervissen in Utrecht

Geplaatst op

Karpervissen is een geweldige hobby om uit te oefenen in Nederland. Er zijn ontzettend veel sloten en meren waar je de grootste karpers kunt vangen. In deze blog omschrijf ik mijn dagje karpervissen in Utrecht. Wellicht inspireer ik je om ook lekker te gaan vissen.

Hoe werkt karpervissen?

Voor degene die nog nooit op karpers hebben gevist, zal ik even uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Karper is een vrij grote en moeilijke vis om te vangen. Ze zullen zich nooit zomaar gewonnen geven. De eerste dingen die je dus mee moet nemen zijn vastberadenheid en geduld.

Met een simpele hengel en wat aas kun je al succesvol zijn, maar om je kansen hoger te maken raden we aan om de juiste materialen aan te schaffen. Karpers schrikken erg makkelijk en daarom moet de lijn zo stil mogelijk liggen. We raden daarom een rodpod en steun aan. Ook is het handig om een beetmelder aan te schaffen, omdat het erg lang kan duren voordat je beet hebt. Je krijgt dan een geluidje te horen als de vis interesse heeft. Veel beginners maken de fout om geen karper schepnet mee te nemen. Als ze dan eindelijk het gevecht denken te hebben gewonnen, glipt de karper op het laatste moment weg. 

Een mooie stek gevonden

We gingen naar het abcoudermeer, waar we een mooi plekje hadden gevonden met veel beschutting en genoeg ruimte. We begonnen al vroeg, rond 9 uur zaten we op ons stoeltje. Nadat we de tent hadden opgezet en de hengels in het water hadden gelegd, duurde het niet lang voordat we al beet hadden. Dit is zeer uniek en we hadden dus erg veel geluk. Helaas was het niet zo’n grote jongen. Snel een foto gemaakt en weer aan de slag. De tweede vis liet lang op zich wachten. Na zo’n 3 uur hadden we eindelijk weer beet, dit keer was het een joekel! Ik heb nog nooit zo’n grote karper gevangen. We dachten de beste plek gevonden te hebben dus bleven mooi zitten, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk hebben we maar 4 karpers gevangen in 8 uur tijd. 

Een gewonde meerkoet

Helaas had ik toch nog een domper op deze mooie dag. We kwamen een gewonde meerkoet tegen in het riet een stukje verderop. Het beestje zat er zo ontzettend zielig bij, dat we besloten hulp in te schakelen. De meerkoet kon namelijk niet meer lopen en krijste het uit van de pijn. We hebben dieren dierenkliniek Utrecht ingeschakeld en zij zijn ter plaatse gekomen om de meerkoet te helpen. Met een goede vangst en een gerust hart konden we naar huis. Ik heb een fijne nachtrust aan deze fijne dag overgehouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van het vissen. Lees snel verder voor meer interessante content!

Contactgegevens

Via info @ karperclubnederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden