Karperclub Nederland

Wat doet Algaspring?

Geplaatst op

De wereld krijgt te maken met veel problemen. Ziekten, armoede, politiek, oorlog, voedsel en ga zo maar door. Sommige mensen maken dit erger, sommige mensen maken dit een stukje beter. Een voorbeeld van die laatste groep is AlgaSpring. Dit bedrijf is een ware voorloper op het gebied van duurzame voedselproductie en daar gaan we je vandaag wat over vertellen. We leggen je uit wat ze precies doen, hoe dit de wereld kan gaan veranderen en waarom dit een goed concept is. Lees vooral verder, want dan heb je de volgende keer op een feestje misschien iets nuttigs te melden!

Wat is AlgaSpring?

AlgaSpring is in 2014 opgericht in Singapore. Het bedrijf richt zich op het creëren van een duurzame voedselbron. Dit is overigens ook meteen een beetje een onconventionele voedselbron, want het zijn algen. Om precies te zijn worden het microalgen genoemd en dit doet AlgaSpring op een duurzame manier. Zij hebben een heel systeem ontwikkeld en opgezet waarin een zogeheten fotobioreactor wordt gebruikt. Met CO2 en zonlicht worden er microalgen gekweekt en daar is geen tussenkomst van chemicaliën of iets dergelijks voor nodig. Het enige dat er dus nodig is, is water, zon en CO2. Dit doet het bedrijf voor verschillende doelgroepen. Tegenwoordig richten ze zich veel op de voeding voor dieren zoals vissen en katten, maar ook op voedingssupplementen voor mensen. 

Waarom is dat goed?

Microalgen en AlgaSpring zin goed, heel goed zelfs. Dat is je inmiddels misschien wel duidelijk, maar je hebt nog steeds geen goed antwoord gekregen op waarom dat zo is. Dat gaan we je nu uitleggen! AlgaSpring en haar microalgen worden dus ontwikkeld op een manier die geen exorbitant hoge hoeveelheden grondstoffen vereist. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij én worden er geen schadelijke stoffen gebruikt voor de productie. Daarnaast zijn microalgen zelf heel voedzaam. Er zitten veel eiwitten, vitamines en mineralen in. Daarnaast bevatten ze veel vetzuren en antioxidanten. Dit is allemaal heel goed voor de mens. Ook groeien ze sneller dan normale gewassen, wat ze een duurzame én efficiënte voedselbron maakt. Je kunt er dus vergif op innemen dat microalgen en dit bedrijf samen een prominente positie innemen in de toekomst. Hoe gaaf is dat? 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van het vissen. Lees snel verder voor meer interessante content!

Contactgegevens

Via info @ karperclubnederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden